Stilul dramatic: haine de inspiratie masculina

Actualizată în: Oct. 4

Stilul vestimentar care i se potrivește cel mai bine tipului de corp Dramatic este cel fidel conformației sale drepte, înguste, pline de mister.


Hainele trebuie să aibă o croială bine definită, să fie ferme sau cu linii geometrice, în concordanță cu structura corpului. Decolteul în V sau pătrat, asimetriile, vârfurile ascuțite, linii verticale, toate pun în evidență frumusețea impunătoare a femeii dramatice.

Este recomandat să porți:


· sacouri, drepte sau oversize, dar bine croite, din materiale mai dure, care își păstrează forma

· pantaloni clasici, cu dungă, sau drepți

· paltoane drepte, lungi, fără accent pe talie (nu e nevoie de cordon, curea, etc.). Pentru un efect mai dramatic poți ridica gulerul paltonului

· cămăși clasice

· pulovere lungi, chiar și oversize, dar oversize în lungime, nu în lățime

· top-uri sau rochii cu un decolteu în V foarte pronunțat

· rochii drepte, midi sau lungi

· costume bărbătești

· outfit-uri de o singură culoare, maximum două

· ca print, linii orizontale sau verticale, de preferat cele din urmă

· pantofi cu botul ascuțit

· bijuterii drepte, cu forme geometrice

Pentru o imagine mai clară, stilul office și cel minimalist se potrivesc cel mai bine acestui tip de corp, respectând linia verticală care îl definește. Motto-ul less is more poate fi urmat cu încredere de femeia a cărui corp este dramatic.

Acest tip de corp inspiră putere, decizie, sobrietate. A nu se confunda, însă, cu personalitatea, care poate fi complet diferită.

Iată câteva exemple de conformație dramatică, din al căror stil te poți inspira:

Keira Knigthley

Cate Blanchett

Michelle Dockery

Amal Clooney

Tilda Swinton


O reprezentantă a tipului de corp Dramatic și stilului corespunzător acestuia este Keira Knightley. Actrița arată superb în linii simple, curate și drepte, în haine tomboy sau asimetrice.


Cate Blanchett sau cum să domini stilul masculinStilul actriței Keira Knightley

Știai că actrița Keira Knightely are 1,70?

Eu i-aș fi dat cel puțin 1,75, lucru care mi-a amintit de prima întrebare din testul Kibbe: Cât de lungă este linia ta verticală?


Linia verticală nu se refera la înălțimea reală, ci la cât de înaltă pari. De ce unele persoane par mai înalte și altele mai scunde decât sunt de fapt?


Stilistul David Kibbe a punctat faptul că o persoană care are un cap mai mic în comparație cu restul corpului pare mai înaltă. La fel și invers, capul mai mare te face să pari mai scundă.

Am ales o fotografie care să evidențieze talentul actriței de a încălca regulile Kibbe cu grație.


Deși își respectă de cele mai multe ori conformația purtând linii drepte, Keira uneori optează pentru un look romantic, fluid și vaporos, mai ales pentru covorul roșu. Chiar și atunci, însă, are grijă să includă elemente din stilul care i se potrivește corpului ei.


Ghidurile de stil sunt menite doar să ne inspire și să ne ajute sa descoperim ce ne avantajează. Pe lângă ele, la definirea stilului personal contribuie și alți factori, cum ar fi gusturile fiecăruia și personalitatea. Pornind de la asta, să ne simțim libere să explorăm și să ne distram.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now