Jocuri de Crăciun în familie

Actualizată în: Mai 10

Crăciunul în familie este cu atât mai distractiv cu cât, între masă și masă, găsim timp și dispoziție de joacă. Adună-ți toată familia și trăiți magia sărbătorilor prin joc! Mai jos găsiți câteva idei jocuri care se pot juca în casă, la o ciocolată caldă sau un vin fiert bine condimentat. Pentru cei mai rezistenți la frig, vă invităm să dați click aici, pentru a descoperi cele mai distractive jocuri de Crăciun în aer liber.

Dă cadoul mai departe


Aveți nevoie de: cutie, hârtie de cadou, scotch, foi, pix, un moderator, cronometru, un cântec de Crăciun vesel, ca Jingle Bells.


Moderatorul înfășoară o cutie în mai multe straturi de hârtie. Între straturi, lipește o coală albă pe care să scrie o activitate care va trebui dusă la capăt într-un minut.

Concurenții dau cadoul din mână în mână.

Între timp se aude un cântec de Crăciun, pe care moderatorul îl oprește din când în când. Când se oprește muzica, concurentul la care a ajuns cadoul trebuie să desfacă primul strat și să citească activitatea, pe care o va face doar el. Dacă depășește un minut, mănâncă o sarma sau e eliminat; depinde de cât de competitivi sunteți.

Se continuă jocul până când se desfac toate straturile și se-ajunge la cutie.


Pe notițe puteți scrie:

1. Numește 10 lucruri legate de Crăciun (om de zăpadă, Moș Crăciun, brad, clopoței, colinde, reni...)

2. Fredonează 5 colinde sau cântece de Crăciun

3. Ghicește răspunsul

E copac frumos, iubit, De Moș Crăciun împodobit.

(bradul)


Albă ca și creta, Moale ca lâna, Ușoară ca pana, Piere ca spuma.

(zăpada)


Stă în curte, lângă pom. Îi zici om, dar nu e om; și când soarele-ncălzește, Nu-l mai vezi, că se topește.

(omul de zăpadă)

E un moș, Cu nasul roș'. Iarna lasă jucării La cei mai cuminți copii.

(Moș Crăciun)


Are tălpi, n-are picioare, Fuge iute doar la vale, Iar la deal, urcă agale.

(sania)


4. Completează colindul

1) Am plecat să colindăm,

Domn domn................,

Când ..........nu s-acasă,

Domn domn ................

Au plecat la ...........

Domn, domn..........

Sa vâneze.........

Domn, domn.........


2) O, brad frumos, o brad frumos,

Cu .....tot verde,

Tu ești .......

Ce frunza nu și-o.......

3) Împodobește mamă bradul și ........

Asta e ............., este seara ta,

Împodobește ........ tată, că ne așteaptă-n .....,

Colindători la noi acasă, hai să-i .............


Adaugați câte activități vreți și puneți în cutie un mic dar pentru concurentul care desface ultimul strat. O portocală sau o ciocolată sunt o surpriză plăcută, pe lțngă distracția garantată.


Bulgării de zăpadă


Aveți nevoie de: vată, cești sau pahare (de preferință, de Crăciun), cronometru


Faceți bulgări de zăpadă din vată, cam de mărimea cercului pe care îl obțineți când uniți degetul mare cu arătătorul.

Concurenții stau în picioare, cu o ceașcă sau un pahar în fața lor, pe podea.

Primesc bulgarii de zăpadă, pe care trebuie sa îi bage în cană fără sa se aplece. Trebuie să atingă bulgărul de vârful nasului și să îl lase să cadă în cană. Cine are cei mai mulți bulgări când sună alarma, câștigă.


Limbo de Crăciun


Aveți nevoie de: o bară sau o sforă, cântece de Crăciun


Este un joc cunoscut, singurele diferențe aici fiind: genul muzical crăciunistic și un plus de dificultate.

Treceți pe sub bară unul câte unul și coborați-o din când în când, adăugând un obstacol extra pentru mai mult amuzament.


Obstacole:


- Puneți multe globulețe pe jos, pe care să evitați sa le călcați. Cine calcă un globuleț, este eliminat.

- Portocale la vamă: Treceți cu portocale sub brațe: puneți câte una sub fiecare braț și țineți mâinile lipite de corp. Cine scapă portocala, este eliminat.


Obosiți de atâta mișcare?

Aici aveți câteva jocuri statice, pe care le puteți juca lângă sobă, savurând liniștiți o ciocolată caldă:


Ajutorul lui Mos Craciun


Aveți nevoie de: hârtie, pix, cronometru


Citește următorul mesaj pentru toată lumea sau dă-i-l fiecăruia înfășurat și legat cu sfoară, ca și cum ar fi vorba de un mesaj secret din partea lui Moș Crăciun. Depinde de cât de fanteziști sunteți. Eu, foarte!


Mesajul este:


Moș Crăciun a primit multe scrisori de-a lungul anului. Ești ajutorul lui de nădejde, așa că trebuie să le răspunzi tuturor. Timpul zboară ca sania Moșului, deci nu te lungi! Scrie-i o dedicație fiecărei persoane din cameră: un compliment, o calitate pe care o admiri sau mai multe, ceva ce mereu ai dorit să îi spui dar nu ai găsit momentul potrivit (ceva pozitiv, nu e vremea răzbunării J ).

Ai 5 minute la dispoziție să le scrii tuturor!


După scurgerea timpului, dați-vă dedicațiile în liniște fără să dezvăluiți ce a scris fiecare. E frumos să citești lucruri pozitive despre tine, iar Crăciunul e momentul ideal pentru consolidarea relațiilor de familie.


Deseneaza colindul


Aveți nevoie de: coli de hârtie, creion, un moderator


Se joacă pe perechi sau pe echipe.

Moderatorul nu participă la joc, dar alege colindele si face pe DJ-ul. Dacă ești moderator, ai grijă ca toate colindele sau cântecele de Crăciun alese să fie cunoscute de toți membrii echipei. Scrie titlurile pe notițe separate și pune-le într-un bol.

Un membru al echipei extrage colindul și trebuie sa îl deseneze cât mai bine, ca ceilalți să ghicească titlul. Când nu mai rămâne niciun colind în bol, premiul merge către echipa care a ghicit cele mai multe colinde.


Joc de memorie


Găsiți foarte multe jocuri de memorie de Crăciun pe diverse site-uri.

Sunt multe imagini, toate perechi. Imprimați-le, decupați-le, puneți-le pe masă sau pe podea cu fața în jos. Fiecare jucător va întoarce o imagine ca toată lumea să o vadă, apoi o va pune din nou cu fața în jos. Se repetă până când un jucător întoarce o imagine și își amintește unde era perechea; dacă întoarce imaginea și o găsește, atunci poate păstra perechea. Cine are mai multe perechi la sfârșit, câștigă.

Fixați un premiu înainte de start.

Puteți descarcă și imprima jocuri de memorie de aici.


Puzzle de Crăciun


Aveți nevoie de: un puzzle greu pe care să îl faceți împreună.


Puteți cumpăra unul de 300, 500 sau 1000 de piese, în funcție de cât de experimentați sunteți într-ale răbdării și îndemânării.

Dacă nu vreți să îl cumpați, puteți descărca imagini de Crăciun de pe Internet, pe care să le imprimați și să le taiați în bucăți de diferite mărimi. Însă, cum dificultatea este foarte mică, e posibil ca singurii entuziaști să fie copiii. Nu-i nimic, poate reușiți să îi molipsiți pe toți de spirit crăciunistic și să puneți la cale un concurs de puzzle-uri ușoare, cum ar fi: Cine face cele mai multe puzzle-uri în 3 minute! Jucați individual sau pe echipe.


Dacă v-au plăcut activitățile de Crăciun propuse, v-ați jucat și vreți mai mult, nu uitați să aruncați o privire la articolul Jocuri de Crăciun în aer liber.

0 afișare
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now