Dramatic

Actualizată în: Mai 11

TIPUL DE CORP DRAMATIC


Ai ajuns aici pentru ca ai facut Testul Kibbe si ai descoperit ca aceasta este conformatia corpului tau? Daca nu ai facut testul inca, il poti gasi aici.


Tipul de corp dramatic este predominant format din trăsături yang (masculine): înguste, angulare sau pătrate, ferme, expresive, în unele cazuri sobre și intimidante.

O femeie care face parte din categoria Dramatic are, cel mai probabil:

· O înălțime de peste 1.68, deși poate fi mai scundă, importantă fiind percepția înălțimii. De exemplu, daca ai capul vizibil mai mic în comparație cu umerii și restul corpului, atunci pari mai înaltă decât ești în realitate.)

· umerii ascuțiți și drepți

· ochii mici

· buzele subțiri sau medii

· pomeții înalți și fermi

· nasul ascuțit sau proeminent

· talia alungită și dreaptă, fără curbe definite sau foarte puțin definite

· bustul mic sau îngust

· soldurile în armonie cu bustul și talia (nu mai late)

· brațele și picioarele lungi și ferme (nu neapărat subțiri, dar se observa lipsa moliciunii, chiar și la o greutate mai mare).

Stilul vestimentar care i se potrivește cel mai bine tipului de corp Dramatic este cel fidel conformației sale drepte, înguste. Hainele trebuie să aibă o croială bine definită, să fie ferme sau cu linii geometrice, în concordantă cu structura corpului: decolteu în V sau pătrat, asimetrii, vârfuri ascuțite, linii verticale.

Este recomandat să porți:


· sacouri, drepte sau oversize, dar bine croite, din materiale mai dure, care își păstrează forma

· pantaloni clasici, cu dungă, sau chinos

· paltoane drepte, lungi, fără accent pe talie (cordon, curea, etc.). Pentru un efect mai dramatic poți ridica gulerul paltonului

· cămăși clasice

· pulovere lungi, chiar și oversize, dar în lungime, nu în lățime

· top-uri sau rochii cu un decolteu în V foarte pronunțat

· rochii drepte, midi sau lungi

· costume bărbătești

· outfit-uri de o singură culoare, maximum două

· ca print, linii orizontale sau verticale, de preferat cele din urmă

· pantofi cu botul ascuțit

· bijuterii drepte, cu forme geometrice


Pentru o imagine mai clară, stilul office și cel minimalist se potrivesc cel mai bine acestui tip de corp, respectând linia verticală care îl definește. Motto-ul less is more poate fi urmat cu încredere de femeia a cărui corp este dramatic.

Acest tip de corp inspiră putere, decizie, sobrietate. A nu se confunda, însă, cu personalitatea, care poate fi complet diferită.

Iată câteva exemple de conformație dramatică, din al căror stil te poți inspira:

Keira Knigthley
După cum vedeți, Keira Knightley, deși respectă de cele mai multe ori conformația corpului ei purtând linii drepte, nu pare deloc rigidă, nici lipsită de feminitate.

Știați că are 1,70? Eu i-aș fi dat cel puțin 1,75, lucru care mi-a amintit de prima întrebare din testul Kibbe: Cât de lungă este linia ta verticală? Linia verticală nu se refera la înălțimea reală, ci la cât de înaltă pari. De ce unele persoane par mai înalte și altele mai scunde decât sunt de fapt? Stilistul David Kibbe a punctat faptul că o persoană care are un cap mai mic în comparație cu restul corpului pare mai înaltă. La fel și invers, capul mai mare te face să pari mai scundă.


Cate Blanchet
Alte exemple de femei care se încadrează în categoria Dramatic sunt:


Tilda SwintonLauren Bacall

Katherine Hepburn

Liya Kebede

Alessandra Ambrosio

Ghidurile de stil sunt menite doar să ne inspire și să ne ajute sa descoperim ce ne avantajează. Pe lângă ele, la definirea stilului personal contribuie și alți factori, cum ar fi gusturile fiecăruia și personalitatea. Pornind de la asta, să ne simțim libere să explorăm și să ne distram.

0 afișare
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now