Cadouri la 0 lei

Actualizată în: Mai 10


  • Decembrie este luna cadourilor, iar Crăciunul încununarea perfectă a acestei luni.Ce faci, însă, când un cadou presupune un efort financiar mult prea mare? Dacă ești elev, student, părinte cu resurse finaciare reduse, poți face daruri la fel de semnificative ca cele care au un preț material.

  • Nu lăsa ca vântul din buzunare să fie o problemă! Iată câteva idei de cadouri care nu costă nimic:
1. Scrisori


Scrie-le celor dragi! Chiar și în era telefoanelor și-a Instagram-ului, cred că tuturor ne face plăcere să primim scrisori, tocmai pentru că este o practică pe cale de dispariție. Imaginează-ți că, într-o zi, în-afară de publicitate, găsești un plic în casuța poștală, un plic pe care e scris, cu litere de mână, numele tău (și nu e o factură). Emoția deschiderii, primele rânduri, delectarea lecturii unui scris iregular, care captează personalitatea expeditorului, implică o emoție luată în doze mici, incomparabilă cu cea a citirii unui e-mail.


Scrie-le lucruri pe care nu le-ai mai spus până atunci și ti-ai dori să le știe. Exprimă-ți sentimentele, mulțumește, spune-i persoanei dragi de ce o apreciezi!


Ai găsit 10 lei în niște blugi vechi? Poți cumpara un plic original, hârtie sepia sau poți include o fotografie cu persoana dragă. Ai căutat bine în blugi și n-ai găsit nimic? Atunci pune-ți creativitatea la încercare: personalizează cadoul cum îți doresti, cu desene, abțipilduri, glume interne, sau lăsă-l așa, minimalist, în funcție de stilul tău și al destinatarului.


Cum oferi:

Trimite-o prin poștă! Dacă locuiți în aceeași casă, pune-o în cutia poștală. Astfel, receptorul cadoului tău va avea parte de experiența completă a primirii unei scrisori.

Ideal pentru:

Oricine. Minunat pentru nostalgici!


2. Playlist


Este o ocazie de a-i demonstra persoanei dragi că îți amintești momente importante din relația voastră. Include melodii care au însoțit anumite momente cheie din trecutul vostru: o zi de naștere, un dans spontan la o petrecere, un mesaj pe care numai voi îl înțelegeți.


Cum oferi:

În cazul în care ai acces la calculatorul persoanei dragi, creează un folder cu titlul “Surpriză de Crăciun”, și include playlist-ul pe care să-l poată descărca în telefon. Pentru nostalgici, o casetă ar fi ideală, dar fii sigur că are la ce să o asculte. :)

Ideal pentru:

Este un cadou potrivit pentru cei cu care ai un trecut muzical. Dacă, în schimb, vă leagă doar o melodie, riști ca restul pieselor, de umplutură, să nu fie pe placul destinatarului.


3. Fotografii


Ai o fotografie cu persoana dragă? Creează o ramă simplă și oferă-i-o în dar! Poți face o ramă dintr-o copertă veche, un carton sau o coală de hârtie. Găsești câteva idei aici:


4. Album de fotografii


Este cadoul care m-a emoționat cel mai mult. I l-am oferit bunicii mele la o vârsta la care nu-și mai amintea exact cine este fiecare. Dar i-l deschideam și îi vorbeam cu răbdare de oamenii care o iubeau.

Dacă ai fotografii, dar nu ai bani de album, poți folosi copertele caietelor vechi, hârtie colorată sau o carte veche.

Poți obține un album simplu, dar plin de emoție, ca în video-ul de aici:


Personalizează-l cu mesaje importante pentru persoana dragă.


Cum oferi: În hârtie de cadou sau o hârtie maro legată cu sfoară

Ideal pentru: Bunici, prieteni


5. Borcanul cu iubire


Este un cadou ideal pentru acel membru al familiei tale care trece printr-o perioadă mai puțin fericită sau care locuiește la distanță.


Arată-i că ești mereu acolo! Scrie multe mesaje de iubire, complimente sincere, încurajări realiste, personalizate. Nu te baza pe clișee, ci pe cunoașterea profundă a celui drag! Include câte notițe vrei! Cu adevărat impresionant ar fi să scrii 365 de notițe, pentru fiecare zi a anului. Este un cadou care costă 0 lei, dar timpul, munca depusă și grija îți vor fi apreciate cu siguranță.


Cum oferi:

Într-un borcan frumos decorat, o vază, un recipient de lumânare, sau o cutie pe care o poți personaliza. Joacă-te cu ornamentarea! Oferă -l într-o pungă de hârtie, împreuna cu o felicitare mică (în cazul în care ai găsit 5 lei într-o pereche de blugi). Poți folosi hârtie colorată pe care să o transformi într-o pungă originală, ca în video-ul de aici:


Varietăți ale borcanului cu iubire:


- Borcanul “M-am plictisit”


Dacă ești părinte, unchi, mătusă, știi despre ce vorbesc. În ciuda jucăriilor, tabletelor, stimulilor de tot felul, copiii au obiceiul de a spune “m-am plictisit” cu mare usurință.


Borcanul “m-am plictisit” poate incude activități spontane, care să-l pună în mișcare. Îl poate folosi cât de des vrea, dar avertizeză-l că numărul surprizelor din borcan e limitat și trebuie să-l folosească responsabil.


Include jocuri care se pot face în casă, cum ar fi:

- Găsește ceva gri, mic și rotund într-un minut

- Concurs de cântece despre ce vedem în jur

- Deschide dulapul și costumează-te în mami, tati. Facem schimb de roluri timp de o jumătate de oră.

- Hai afară! Jucăm ce vrei tu!


Include premii:

- Ai câștigat 20 de minute extra pe tabletă!

- Clătite sau înghețată? Alege-ți premiul! (Fii sigur că oferi ceva ce ai mereu în casă sau poți face în orice moment).

O altă idee de cadou gratuit pentru copilul tău este un borcan exclusiv pentru premii.


Ideal pentru:

Copii.

Ți-e teamă că nu vor fi încântați de un cadou homemade?

Copiilor le place să fie surprinși constant și se plictisesc foarte repede: primesc de Crăciun jucăria mult dorită și 2 zile mai târziu o găsești abandonată într-un colț, cel mai probabil pentru totdeauna.

Cum surpriza pe care o extrage din borcănaș este mereu diferită și bazată pe dorințele lui, îi va plăcea cu siguranță.


- Borcanul serilor în familie


Tot ce faceți în familia este să vă uitați la televizor? Propune activități diferite pentru momentele în care sunteți acasă și vreți să petreceți timp împreună! Extrageți din borcan o propunere și puneți-o în aplicare!


- Seara jocurilor: Adevăr sau Provocare, Mijita, Țomapant, Fazan, Litere, Leapșa, Găsește comoara..

Ca să eviți plictiseală, pune mai mult de 5 jocuri pe notiță, alternând jocurile de mișcare cu cele statice și fixează un timp pentru fiecare. Poți folosi un cronometru.

- Seara de cinema: Scrie numele persoanei care va alege filmul sau câteva propuneri din care să alegeți împreună

- Seara jocurilor de masă: rummy, table, mystery cards, Monopoly. La fel ca mai sus, jucați jocuri diferite și folosiți un cronometru ca să nu vă plictisiți. Condimentați-le cu pariuri, premii sau pedepse.

- Aventuri afară , cum ar fi:

- Seara plimbării spontane pe jos sau cu mașina

- Seara cumpărăturilor spontane: fixați un preț simbolic, de ex. 5 lei. Toată lumea are la dispoziție o oră să caute ceva de 5 lei sau mai puțin pentru celălalt. În familia mea, este pariul pe care îl punem cel mai des când jucăm rummy și cel mai distractiv.


Pentru mai multe idei de activități în familie, poți citi aici articolul dedicat acestora.


Ideal pentru: Familie, partenerul de viata, colegii de apartament


Accesează acest site pentru a descoperi mai multe idei de borcane cu efect.


6. Cupoane


Oferă serviciile tale familiei și prienilor. Scrie câteva cupoane pe care le pot folosi când au nevoie sau într-un moment fixat de tine (de exemplu, în weekend, seara sau o dată pe săptămână).


Cum nu am găsit cupoane în limba română, am creat propriile noastre cupoane. Le poți descărca de aici.

Cum oferi: Înșiră-le pe o sfoară sau ață mai groasă, ca purtătorul să taie și să arunce cuponul după folosire sau pune-le într-o cutie frumos decorată.

Ideal pentru: colegi de apartament, partenerul de viață, familie


7. Mâncare


Cadoul meu preferat! Puține lucruri mă bucură la fel de mult. Poate fi mâncarea preferată sau un desert de Crăciun, o rețetă exotică sau tradițională, în funcție de preferințele destinatarului mâncăcios.


Idei:

- Ciorbă de fasole în pâine pentru iubitorii de gastronomie locală. Vezi rețeta aici:

- Nachos sau tacos pentru colegii de apartament. Click aici pentru a descoperi cum să le prepari.

- Placintă sau biscuiți crăciunistici pentru familie. Iată cum!

- Borcane de gem decorate rustic, compot, zacuscă (ideal pentru studenți).

- Tort pentru toată lumea


Cum oferi: Încearcă să eviți caserola,dar dacă nu ai alternativă, cu siguranță persoana dragă va aprecia oricum ce se află înăuntru. De preferat, într-o ulcică de lut dacă e un fel de mâncare tradițională.

Pentru prieteni, colegi, însoțește tacos sau nachos cu un cockail de tequila sau shot creativ. Servește pe pagini de ziar, fund de bucătarie, nimic pretențios!

Ideal pentru: oricine care îți este apropiat și găsește mare plăcere în înfulecarea de bucate.


8. DIYs


Lucrul manual e unul din punctele tale forte? Folosește ce ai prin casă ca să încropești niște cadouri: o lumanare parfumată, săpun de casă, sare de baie, balsam de buze, exfoliant, etc.DIY-uri foarte simple sunt și obictele peronalizate.Fă o față de pernă din mai multe petice vesel colorate, sau pe o pernă banală, coase un mesaj pentru persoana dragă!


Cum nu sunt deloc pricepută, îți las câteva link-uri mai jos ca să te poți baza pe specialiști:

https://www.youtube.com/channel/UCHDjKq_lGIjerlZ01Z2z_0Q

https://www.youtube.com/channel/UCLo-onm4yOQbvtg9d3so1Cw/videos

https://www.youtube.com/channel/UCJmVWpCsBkyyteYK7n8i5nw/videos


Cum oferi: În punguță de pânză, cutie, hârtie de cadou.

Ideal pentru: prietene, mame, matuși. De obicei femeile au o sensibilitate pentru cadourile făcute în casă.


9. Cărți de joc


Dacă ai un pachet de cărți de joc în casă, lipește o hârtie albă pe partea din față și transformă-le într-un cadou. Poți să le transformi în cupoane, adică scrie lucruri pe care ești dispus să le faci pentru persoana iubită, cum ar fi un masaj la picioare, mancarea preferată, stapânul alegerilor pe Netflix, etc..


Cum oferi: în pachetul originar.

Ideal pentru: partenerul de viata, prieteni


10. Agendă


Personalizează o agendă banală! Scrie un citat pe o pagină, un mesaj intim înțeles numai de voi pe alta, o dedicație la început, un banc la sfârșit, o scrisoare la mijloc. Poți desena ceva amuzant ca să faci trecerea de la o secțiune la alta (de ex.de la luna ianuarie la februarie).


Ideal pentru: prieteni, părinți


11. Articole de îmbrăcăminte


Sora sau prietena ta cea mai bună intră în extaz când porți un anumit articol de îmbrăcăminte și te roagă să i-l împrumuți? Dacă purtați aceeași măsura, este o idee de cadou simplă, dar poate mai eficientă decât o fustă nouă.


Cum oferi: Ai grijă ca articolul de îmbrăcăminte să fie în stare foarte bună, să nu fie uzat, ci bine spălat, aerisit, călcat si împăturit. Oferă-l în hârtie de cadou sau într-o cutie în care strecori o acadea sau o ciocolată.

Ideal pentru: fiica sau sora care îți fură hainele, prietena impresionată de stilul tău.


12. Carte


O carte pe care o ai și care crezi ca i-ar plăcea sau i-ar prinde bine persoanei dragi. Dă-o mai departe!

Evită să cazi în capcana de a crede că, fiind o carte atât de bună, oricine ar fi fericit să o aibă. Este un cadou gratuit minunat, dar care va fi apreciat exclusiv de către iubitorii de cărți.


Scrie o dedicație pe prima pagină, în care exprimi cât de mult înseamnă pentru tine atât cartea, cât și viitorul ei posesor.


Cum oferi: înfășurată în hârtie maro, simplă și legată cu sfoară asortată

Ideal pentru: iubitorii de cărți


13. Filme


Când eram studentă, a trebuit să mă gândesc la un cadou de Crăciun pentru nepoțica mea, care pe atunci avea vreo 7-8 ani. Nu aveam bani, dar aveam acces la Internet și multă jovialitate. Am găsit multe filme cu Barbie și, ca să pot face o selecție, recunosc că le-am văzut pe toate.Am pus finalistele pe CD-uri și am decorat foliile de protectțe cu desene colorate, făcute de mine.


Au avut mare succes, iar Andreea își amintește și acum cu drag de ele.

Este un cadou potrivit pentru aceia care au câteva filme preferate, la care se întorc din cand in cand, care îi inspira sau îi inveselesc.


În zilele noastre, să îți descarci filmul preferat de pe Internet este cel mai simplu lucru, cu toate astea de foarte puține ori îl descărcăm, pentru a-l viziona liniștiți, fără reclame sau întreruperi.

Daca ai o lista clară a filmelor preferate de cei dragi, pune-le pe CD și fă-le cadou sau surprinde-i cu filme care știi sigur că le-ar plăcea.


14. Poveste


Ești talentat la literatură? Transformă-l pe destinatarul cadoului tău în personaj de poveste și creează o carte din foi reciclate din caiete vechi. Include desene ca să dai suflet poveștii tale. Indiferent de gradul de talent, desenele au un impact pozitiv. Dacă sunt proaste, amuză, dacă sunt bune, impresionează.


Coase paginile cu ață și fă din prima pagină o copertă atrăgătoare!


Cum oferi: În hârtie simplă, maro, legată cu ață asortată, în pungă de hârtie de aceeași culoare, sau înfășurată în hârtie de ziar și legată simplu.

Ideal pentru: părinți, copii, prieteni


15. Audiobook


Înregistrează-te citind povestea preferată a copilului tău sau romanul de suflet al bunicii. Interpretează frumos povestea și include un mesaj de iubire la început sau la final.


Cum oferi: Pe CD, stick, casetă, într-o cutie simplă, pe care s-o folosești drept copertă. Scrie titlul, autorul și un mesaj personalizat.

Ideal pentru: bunici, copii, cineva drag care e departe


16. Artă


Talentul tău este un dar din care poți, la rândul tău, dărui.

Desenează o caricatură, pictează un portret de familie, compune o poezie sau o melodie, scrie o poveste, împletește un pulover, coase un goblen!


Cum oferi: Tu, artistul, știi cel mai bine! J

Ideal pentru: oricine


Sper ca ideile de cadouri de 0 lei să fie pe placul tău. Și acum întrebarea care tuturor ne-a trecut prin minte: Se poate considera un cadou atunci când nu costă nimic? Sigur că da! Valoarea unui dar este determinată nu doar de efortul financiar, ci de mulți alți factori: timp, efort, creativitate, originalitate, și cel mai important, mesajul transmis. Așadar, toate cadourile costă!


Ai alte idei? Ne-am bucura enorm să primim comentariile tale! Hai să completăm lista de mai sus și să demonstram ca există fericire și fără un șfanț.

0 afișare
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now